دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

در باب نذر و عهد رساله توضیح المسائل مسأله شماره 2663 فرموده‏‌اید: «هر کسى نذر معین کرده، باید به همان مصرف معین برساند». و در مسأله دیگرى فرموده‏‌اید: «و اگر بخواهد خلاف نذر کند، باید کفاره بدهد و کفاره آن هم مثل کفاره روزه خوردن عمدى ماه مبارک است» لذا این جانبان جمعى از دوستان و شیعیان حضرت امام حسین (علیه السّلام) بر اثر نذر و عهد و وصیت پدرى، نذر دارند که در هر سال عزادارى خامس آل عبا به طور شبیه‏‌خوانى و تعزیه‏گردانى برپا کند و لذا همه‏ساله در عزاى سالار شهیدان اشتغال داشتیم ولى اخیرا یکى از دوستان عریضه‌‏اى در این زمینه تقدیم داشتند که در جواب مرقوم فرموده بودید: «اگر روضه بخوانند بهتر است» حالا طبق مسائل توضیح المسائل در موضوع خلاف نذر و جوابیه اخیر حضرت عالى، براى ما شک و تردید فراهم شده لذا مجددا مى‏خواهیم بفرمایید که خلاف نذر و تبدیل تعزیه به روضه یا روضه به تعزیه چه صورت دارد آیا مى‏‌توان خلاف نذر کرد یا خیر؟

پاسخ :
اگر وصیت باشد باید بر طبق آن عمل شود و نذر پدر نسبت به فرزند وجوب وفا ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص477