دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

طبق تأیید و اجازه اداره کلّ روابط و همکاری‌هاى بین المللى وزارت ارشاد اسلامى، این هتل مجاز است براى برگزارى مراسم جشن‌هاى عروسى و مهمانى اقلّیت‌هاى مذهبى که به‌طور دسته جمعى (خانم‌ها و آقایان به‌طور مختلط) انجام مى‏‌گیرد -و هیچ‌‏یک از کارکنان مسلمان حقّ ورود به سالن مهمانى را ندارند- امکانات لازم را فراهم نماید. در مراسم جشن عروسى و مهمانى غذایی که در ظروف بزرگ براى آنها روى میز چیده می‌شود تماما داراى کارد و چنگال و ملاقه مخصوص براى برداشتن غذا و قرار دادن در بشقابهاى کوچک خودشان میباشد و مهمان نیز با قاشق و چنگال انفرادى آن را صرف کرده و مجاز نیستند از این قاشق و چنگال براى برداشتن غذا از ظروف اصلى و بزرگ استفاده نمایند. لازم به توضیح است که هتل، باقیمانده غذاها در بشقاب‌هاى مهمانان اعم از اقلّیت مذهبى یا مهمانان مسلمان را به لحاظ رعایت بهداشت عمومى دور ریخته و فقط از غذاى باقیمانده از ظروف اصلى و بزرگ براى کارکنان و احیانا سایر مهمانان استفاده مى‏نمایند. با توجه به توضیحات فوق و عطف به این مطلب که هیچ‌‏یک از کارکنان هتل که تماما مسلمان بوده حق ورود به سالن برگزارى مراسم جشن و مهمانى اقلّیت‌هاى مذهبى را نداشته و احتمال آن هست که مهمانان اقلّیت‌هاى مذهبى از قاشق یا چنگالى که استفاده نموده‌‏‌‌اند در ظروف اصلى غذا وارد کنند. آیا هتل میتواند از باقیمانده غذا در ظروف اصلى براى کارکنان یا احتمالا سایر مهمانان مسلمان استفاده نماید یا خیر؟

پاسخ :
تا از حدّ احتمال تجاوز نکرده استفاده از باقیمانده غذا براى دیگران مانعى ندارد و علم به تماس مستقیم بدن آنها با غذا مضرّ است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص507