دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

آبى است در یک روستا که از کوه به‌طور مستمرّ مى‌‏آید و داخل روستا مى‏‌شود، و عده‌‏‌اى از خوانین ادّعاى مالکیت دارند و حتّى آن را فروخته‌‏‌‌اند آیا از نظر شرع مسأله این آب و این‌گونه آبها چیست؟ آیا از عموم اهالى آن روستا است؟ یا حق خصوصى کسى است؟

پاسخ :
اگر آب، خودش از کوه جارى است، متعلّق حقّ خصوصى کسى نیست و استفاده اهل محل از آن جایز است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص594