دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

در روستایی قناتى وجود دارد که این قنات مال یک عده از مردم این روستا مى‌‏‌باشد. در نزدیک این قنات چراگاهى است براى گوسفندان، و چون گوسفندان از این قنات باید استفاده کنند از رفت و آمد این حیوانات، قنات خسارت مى‌‏بیند. و مالکین این قنات (که آب آن مال آنها است) روى این آب را پوشانده‌‏‌‌اند که خسارت به آنها نخورد، آیا این مسأله از نظر شرعى درست است یا نه؟

پاسخ :
اگر از سابق الایام رسم بر این بود که گوسفندان از آب قنات استفاده مى‏‌کردند نمى‏‌توانند با پوشاندن روى قنات گوسفندان را از آن آب منع کنند ولى اگر از جهت گوسفندان ضررى متوجّه قنات شود، صاحبان گوسفندان ضامن هستند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص595