دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

مالک خانه‌اى که آن را چند سال پیش به عنوان جایزه از بخت‏آزمایى برده که سند مالکیت گواه آن است و شواهد دیگر هم موجود است شش ماه پیش آن را به مبلغ هشتصد هزار تومان فروخته که نصف آن را دریافت داشته و تا پرداخت مابقى آن سند را در گرو خود برداشته و هم اکنون موعد پرداخت مابقى آن فرا رسیده و در صورت عدم پرداخت فروشنده مى‏‌تواند از طریق قانونى اقدام نماید، با توجه به این‌که خریدار با پرداخت بدهى شرعا مالک نمى‏‌شود خواهشمند است راهنمایى بفرمایید که راه حل این مشکل چیست و در صورت امکان، ترتیبى اتخاذ شود که از طریق قانونى موانع آن برطرف و مبلغ مانده به مصرف شرعى جهت مستضعفین برسد؟

پاسخ :
فروش خانه مذکور باطل است و اگر مالک آن خانه معلوم نیست باید به مصرف مجهول المالک برسد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص612