دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

این جانب مغازه‌‏اى را از شخصى که دست دار مغازه بود خریدارى کرده‌‌‏ام و در فروش نامه متعهد شدم که مال الاجاره را به مالک اصلى پرداخت نمایم در حالى که مالک مشخصى ندارد و ظاهرا مجهول المالک مى‌‏‌باشد ولى بعضى مى‌‌‏‌گویند که مالک اصلى فردى است که در زمان طاغوت وکیل مجلس بوده اما آنچه تا کنون بر روى این مغازه انجام شده دست دارى به دست دار دیگر فروخته است که آخرین خریدار بنده مى‌‌‏‌باشم خواستم تقاضا نمایم که از نظر شرعى تکلیف این جانب جهت پرداخت اجاره ماهانه و حدود بیست مغازه مجاور بنده چگونه است؟

پاسخ :
اگر مالک معلوم است تصرف باید به رضایت او باشد و در صورت اجاره صحیحه، مال الاجاره به او پرداخت شود. و اگر مالک مجهول است حکم سایر مجهول المالک‌ها را دارد که با اجازه حاکم شرع احتیاطا باید صدقه داده شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص613