سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

شخصى در گذشته بهره داده است، و تنها مدرک او چک و سفته است که نزد بانک‌ها است ولى آنها (به استناد این‌که ده سال از واگذارى چک یا سفته مى‏گذرد) از ارائه مدرک خوددارى مى‌‌‏‌‌‌نمایند، به همین علّت حقّ بهره دهنده ضایع مى‌‏شود. آیا شخصى که بهره داده است مى‌‌‌‌‌‏تواند با قسم خوردن به حقّ خود برسد؟ یا قسم خوردن منحصر به ربا خوار و مدّعى علیه مى‌‌‌‏‌باشد؟

پاسخ :
کسى که ادّعاء دادن بهره مى‌‏کند مدّعی است، و باید دعواى خود را با بینه شرعیه اثبات کند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص75