سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

اگر زوجه در طىّ عقد نکاح شرط کند که «اگر زوج عقیم باشد، یا ترک خانواده کند، یا محکومیت مثلا به پنج سال زندان پیدا کند، یا زوجه دیگرى اختیار کند وکیل بلا عزل از طرف زوج باشد که خود را مطلّقه نماید» آیا این چنین شرط و اشتراط صحیح است؟ و آیا وکالت بلا عزل صحّت دارد؟ چون وکالت از عقود جایزه است.

پاسخ :
شرط وکالت در طلاق براى زن در ضمن عقد مانع ندارد، و با اشتراط مذکور با رجوع زوج‏1 وکالت از بین نمى‌‌‏رود.

پی‌نوشت:
1. منظور رجوع زوج از وکالت است، هر چند در مورد رجوع زوج در ايّام عدّه طلاق هم مطلب همين طور است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص107