سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

اگر دختر بالغه و رشیده باکره‏اى که مرجع تقلیدش ازدواج بالغه رشیده باکره را بدون اذن پدر تجویز مى‏‌نماید با پسرى که مقلّدش اذن پدر دختر را شرط در صحّت نکاح مى‌‏‌داند، ازدواج کند، و پدر دختر هم راضى به این ازدواج نباشد؛ حکم این ازدواج چیست؟ و اگر از روى نسیان یا عمد و یا جهل باشد چگونه است؟ ضمنا حکم آن را در موارد قبل و بعد از دخول نیز بیان فرمایید؟

پاسخ :
پسر نمى‌‌‌‌‌‏تواند ترتیب آثار ازدواج صحیح بر این تزویج دهد، مگر در صورتى که پدر دختر عقد آنان را اجازه دهد، بلى چنانچه دخول شده باشد بعید نیست که بتوانند مجدّدا بدون اذن پدر ازدواج نمایند هر چند احتیاط نباید ترک شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص160