سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

در یک ازدواج، پدر دختر مهریه دخترش را تعیین و پیشنهاد نموده و پسر مهریه مزبور را پذیرفته است، آیا همین عمل پدر دختر، خود اعلام رضایت وى نیست تا دختر و پسر خودشان بدون کسب اجازه لفظى دیگر عقد را در غیاب پدر جارى نمایند؟ به هر حال، پدر دختر در همان غیبت خود به ازدواج دخترش با پسر مذکور باطنا راضى بوده است و بعدا به این که دخترش نفقه و مهریه را دریافت کند راضى شده، آیا عقد صحیح است؟ و آیا حالا دختر مى‌‌‌‌‌‏تواند بدون طلاق از پسر جدا شود؟

پاسخ :
صحّت عقد مذکور موقوف به اجازه پدر است، و چنانچه پدر عقد را اجازه نکند، احتیاط را مراعات نمایند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص161