سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

دختر 22 ساله‏اى هستم که حدود یک سال است با شخصى مذهبى براى ازدواج آشنا شدم و با هم به توافق رسیدیم ولى چون خانواده من مذهبى نیستند -یعنى پدر و مادرم نمازخوان نیستند و پدرم منکر خدا و اسلام است- خانواده پسر با ازدواج ما مخالفت کردند و من مخالفت شدید خانواده ایشان را نمى‌‌‏دانستم، لذا بدون این که پدرم بداند با ایشان محرم شدم و خود را زن ایشان حساب کردم (البته هنوز دختر هستم) و پسر تلاش بسیار کرد تا رضایت خانواده‏‌اش را به دست آورد ولى آنان راضى نشدند تا بالأخره پسر تصمیم به استخاره گرفت و استخاره هم بد آمد، البتّه خودش مى‌‏گوید از این‌که استخاره کرده پشیمان است لطفا بفرمایید آیا رضایت پدر و مادر ایشان در ازدواج پسرشان لازم است؟ و نیز آیا ما مى‌‌‌‌‏توانیم خلاف این استخاره عمل کنیم؟

پاسخ :
اجازه پدر و مادر در ازدواج پسر شرط نیست، و استخاره إلزام نمى‌‏آورد، و به این استخاره ترتیب اثر ندهید. ولى در صحّت عقد شما اجازه پدرتان شرط است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص173