سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

شخصى همسر و دو فرزند خود را مدّت هشت سال رها کرده و به مسافرت رفته، و در مدّت مذکور هیچ گونه خرجى براى آنان نفرستاده (فرد دیگرى مخارج این عائله را داده است به امید این‌که پدر بچّه‏‌ها بیاید و مخارجش را بدهد) آیا کسى که عائله‏اش را رها کرده و رفته است، نسبت به‏ مخارج فرزندان خود بدهکار است یا نه؟ اگر نیست تکلیف آن شخصى که خرجى این فرزندان را داده (به امید این‌که مخارجش را از پدر بچّه‏‌ها بگیرد) چیست؟

پاسخ :
اگر زن استحقاق نفقه داشته نفقه او دین است بر عهده شوهر، و نفقه گذشته فرزند دین بر عهده پدر نیست، و اگر زن به امر و اجازه حاکم شرع نفقه خود و فرزندش را از کسى بر عهده شوهر قرض کرده شخص قرض دهنده مى‌‌‌‌‌‏تواند به شوهر رجوع کند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص198