سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

پدر شهیدى هستم که از پسر شهیدم یک فرزند به یادگار مانده. ولى عروسم اجازه نمى‌‌‏دهد که نوه خود را ببینم. از نظر شرعى چه کسى مى‌‌‌‌‌‏تواند قیم بچّه بشود، من یا مادرش؟ و حقوقى که پس از شهادت پسرم به خانواده‏‌اش تعلّق مى‌‏گیرد نمى‌‏دانم خرج نوه‏ام مى‌‏شود یا خیر، این حقوق چگونه باید تقسیم شود؟

پاسخ :
ولایت بر بچّه با جدّ پدرى او است، و حقّ حضانت و تربیت با مادر است، و حقوقى که داده مى‌‏شود بستگى به مقرّرات دارد، به هر کس مقرّرات اقتضاء مى‌‏کند باید داده شود، و تشخیص با مسئولین است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص213