سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

این جانب مادر شهید مى‌‏باشم، فرزند شهیدم وصیت کرده که اگر بعد از شهادت وى همسرش شوهر اختیار کند فرزندش به وسیله پدر و مادرش نگهدارى شود، اکنون همسر وى ازدواج کرده و شوهر جدیدش صلاحیت اخلاقى ندارد، و او حاضر نیست که پسر چهارساله‌‏اش را -طبق وصیت فرزندمان- به ما بسپارد. لطفا دستور فرمایید که ایشان فرزند پسرم را به من تحویل بدهند؟

پاسخ :
در فرض مسأله حقّ حضانت و سرپرستى طفل با مادر است و نمى‌‌‌‌‌‌‏‌توانند طفل را از او بگیرند، و وصیت در این جهت اثر ندارد، ولى ولایت با جدّ پدرى طفل است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص214