چهارشنبه، 26 مهر 1396

پرسش :

من و همسرم از نعمت داشتن اولاد محروم ماندیم، لذا فرزندى را پذیرفته و براى او نیز شناسنامه رسمى گرفته و همه تشریفات قانونى را بجا آوردیم، و در تربیت و آموزش و پرورش او، نهایت تلاش را مبذول داشتیم، و اینک دخترى است 19 ساله داراى دیپلم و بحمد اللّه با ایمان، متعهّد و مکتبى. همسرم در اثر سکته مغزى بدون این‌که وصیت‌نامه‌‏اى از خود بجا گذارد فوت نمود. اینک برادرزاده‏ها و خواهرزاده‌‏هاى همسرم هجوم آورده و قصد تصاحب اموال ما را دارند. با توجّه به این‌که من یگانه فرزند والدینم بودم، و بیش از نیمى از ثروت شوهرم سهم این جانب است (که به عنوان جهیزیه و سهم الارث به من رسیده بود) و مدارکى هم دارم، اینک وارثین این موضوع را نادیده‏ گرفته و دخترمان را که شناسنامه رسمى دارد و قانونا فرزندمان محسوب مى‌‏شود از ارث محروم نموده‌‏اند. نظر مبارک امام در این مورد کمک به اخذ سهم مى‌‏شود.

پاسخ :
فرزند خوانده ارث نمى‌‌‏برد، و شما از ترکه همسرتان ربع مى‌‏برید، و چنانچه مهریه یا چیز دیگرى از شوهر خود طلب دارید باید آن را هم به شما بدهند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص236