چهارشنبه، 26 مهر 1396

پرسش :

در مسأله 2433 توضیح المسائل چنین آمده است: «نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم چه با قصد لذّت باشد و چه بدون آن حرام است، و نگاه کردن به صورت و دستها اگر به قصد لذّت باشد حرام است ولى اگر بدون قصد لذّت باشد مانعى ندارد، و نیز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم حرام مى‌‌‌‏‌باشد». بنابراین، کسى که شغل او معلّمى مى‌‌‌‏‌باشد و در مدرسه دخترانه است در این صورت تکلیف او چه مى‌‌‌‏‌باشد؟ (زیرا موقعى که دخترى براى درس پاى تخته مى‌‌‏آید، معلّم مجبور است به دست‌هاى او نگاه کند) و همچنین تکلیف مغازه‌‏دارى که مرد است چه مى‌‌‌‏‌باشد؟ و تکلیف دختران چه مى‌‌‌‏‌باشد؟ و اگر زن نامحرمى به عکس مرد نامحرمى که لخت است نگاه کند تکلیف چیست؟ و یا وقتى که فیلم و یا اسیران را در تلویزیون نشان مى‌‌‌‌‏دهند که لخت هستند تکلیف زنان نامحرم چه مى‌‌‌‏‌باشد؟

پاسخ :
نگاه کردن به صورت و دست‌ها تا مچ اشکال ندارد، و نظر به عکس اگر صاحب آن را نمى‏‌شناسد بدون قصد لذّت و مفسده جایز است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص260