چهارشنبه، 26 مهر 1396

پرسش :

شوهر عمه این جانب چون داراى همسر دیگرى بوده به او توجّهى نداشته، یک بار در جواب ما (که به او مى‌‏گفتیم: سرى به ایشان بزنید و خبرى هم از او بگیرید) گفت او را طلاق داده‌‏ام، و شاهد بر این مطلب موجود است، و فعلا که عمّه‌‏ام فوت کرده همین شوهر (که در تلفن مى‏گفت او را طلاق داده‌‏ام) آمده و ادّعاى ارث مى‌‏کند؛ چون قانونا در محضر او را طلاق نگفته که طلاق رسمى باشد، لطفا حکم اللّه را بیان فرمایید؟

پاسخ :
تا به وجه شرعى طلاق ثابت نشود و اقرار شوهر بر طلاق محرز نگردد شوهر حقّ ارث دارد، و اگر ثابت شود که اقرار بر طلاق نموده بر طبق ظاهر اقرارش ممنوع از ارث زوجه مى‌‏شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص323