چهارشنبه، 26 مهر 1396

پرسش :

مردى زوجه خود را در سه نوبت طلاق داده و دو بار رجوع کرده و به ثبت رسیده، فعلا زوجه ادّعاء مى‌‏کند که «در طلاق دوّم و سوّم در حال عادت بودم و پاک نبودم، و اگر آن موقع گفتم پاک هستم اشتباه گفتم، فعلا یقین دارم که در حال طلاق پاک نبودم» لذا بعد از طلاق سوّم بدون محلّل با شوهر خود آمیزش کرده و فعلا هم با هم هستند؛ حال از امام عزیز تقاضا مى‌‏شود مرقوم فرمایید آیا ادّعاء زن مسموع است؟ و طلاقین دوّم و سوّم باطل است؟ یا راه دیگر دارد؟ و عمل سر دفتر و ثبت در دفتر چیزى را از نظر شرع ثابت مى‌‏کند یا خیر؟

پاسخ :
اگر زن یقین دارد که طلاق با شرایط نبوده آمیزش مانع ندارد، ولى چنانچه نزاعى در بین است قول مدّعى صحّت مقدّم است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص326