چهارشنبه، 26 مهر 1396

پرسش :

حضرت عالى در مورد طلاق‌هایى که در رژیم سابق توسّط دادگاه حمایت خانواده انجام گرفته (که با حکم عدم سازش، با اکراه زوج یا بدون اذن او طلاق مى‏‌گرفته‌‏اند) فرموده‌‏‌اید باطل است. این جانب بعد از پیروزى انقلاب در سال 1359 از طریق دادگاه حمایت خانواده (با ارائه مدرک و استشهاد مبنىّ بر عدم سازش همسرم) توانستم حکم عدم امکان سازش بگیرم، ولى چون نامبرده حاضر به طلاق دادن نبود از وکالتى که ایشان در ضمن عقد به من داده بود استفاده کردم و با واگذارى مبلغى از مهریه‌‏ام خودم را مطلّقه نمودم، آیا این طلاق از نظر شرع مقدّس اسلام صحیح است؟

پاسخ :
اگر در ضمن عقد ازدواج یا ضمن عقد لازم دیگر شرط شده که زن وکیل در طلاق خودش باشد و طلاق با سائر شرایط مقرّره انجام گرفته باشد محکوم به صحّت است، وگرنه طلاق در فرض سؤال باطل است و زوجیت به حال خود باقى است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص334