پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

این جانب دامادى داشتم که فوت نمود، و چون متوفّى وصیت نداشت مخارج کفن و دفن و ایام ثلاثه و شب هفت و غیره را برادر بزرگش‏ نموده است. متوفّى داراى یک زوجه و دو پسر و مادر است (که تحت کفالت برادر کوچک‌تر از متوفّى که داراى اهل و عیال است مى‌‌‌‏‌باشد) و دو برادر و سه خواهر دارد. متوفّى خانه مسکونى ندارد، در منزل برادر بزرگش اطاقى اجاره دارد، ولى در دو مغازه کانال سازى و یک دفتر محضر با یک نفر شریک مى‌‌‌‏‌باشد. واقعا کسى نمى‌‏‌داند سرمایه‌‏اى که در مغازه و غیره دارند چقدر است، اینک بفرمایید تکلیف صغار، سرمایه، مبلغ خرج شده، اثاث خانه و، ارث ورثه و ... چه خواهد بود؟

پاسخ :
در فرض مذکور ورثه متوفّى مادر و زوجه و فرزندان هستند، و ترکه او (بعد از اخراج دین که از جمله آن مهر زوجه است) بین ورثه به نسبت سهم الارث آنها تقسیم مى‌‏شود، و براى رسیدگى و تقسیم به عالم مورد وثوق محلّ مراجعه نمایید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص379