پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

دو نفر در جمع اموال و سکنى شریک بوده‏‌اند، یکى از آنان بدون وصیت در غربت فوت شده، و شریک وى بعد از فوت او وصیت کرده و مبلغ ناچیزى جهت ورثه طرف مقابل که پنج خواهر مى‌‌‏باشند تعیین نموده، و ورثه او وصیت پدرشان را مدرک قرار داده و مى‌‏‌گویند ما مطابق وصیت پدرمان حقّ ناچیز طرف مقابل را مى‌‏دهیم (البتّه وصیت طرف بدون هیچ گونه قیم نامه یا وکالت‏نامه یا امضاء پنج خواهر مى‌‌‌‏‌باشد) آیا از نظر شرع اسلام وصیت یک‏طرفه او به دلخواه خودش شامل حال پنج دختر طرف مقابل مى‌‏شود یا خیر؟ از محضر مبارک تقاضا دارم جواب مسأله را مرقوم فرمایید؟

پاسخ :
تمام سهم الشرکه هر یک از دو شریک به ورثه خودش مى‏‌رسد، و اگر در سهم الشرکه نزاع دارند به محاکم صالحه قضایى مراجعه کنند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص405