پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

این جانب زنى هستم داراى پنج فرزند دختر که مدّت چند سال است شوهرم فوت کرده، مقدار اموالى که از او مانده عبارت است از: یک باب مغازه خواروبارفروشى و منزل مسکونى (که دو دانگ آن را برادر شوهرم سهیم مى‌‌‌‏‌باشد) و تعداد چند قطعه زمین کشاورزى (مغازه را اجاره داده‌‏ایم و خرج روزانه را تأمین مى‌‏کند) مادر شوهرم دو ماه بعد از فوت شوهرم فوت نمود، حالا ورّاث ایشان (که برادرهاى شوهرم و خواهر ایشان مى‌‌‏باشند) ادّعاء دارند که از مال برادرمان به مادرمان ارث مى‏‌رسد، و چون مادرمان فوت کرده ارث او به ما مى‏‌رسد: 1- آیا مادر شوهرم که دو ماه بعد از پسرش فوت کرده از او ارث مى‌‌‏برد؟ 2- اگر مى‌‌‏برد به چه صورت و چند یک؟ 3- از هوایى یا کلّ مال مى‌‌‏برد؟ 4- از درآمد ماهیانه مغازه که خرج روزانه ما مى‌‌‌‏‌باشد ارث مى‌‌‏برد یا خیر؟

پاسخ :
در فرض سؤال یک ششم از کلّ ترکه میت به مادرش مى‏‌رسد، و از او به ورثه‏اش منتقل مى‌‌‏گردد، و تا تقسیم نشده از درآمد ترکه نیز به مقدار یک ششم به مادر و از او به ورثه‏اش مى‏‌رسد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص412