پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

مادرى داشتیم که از پدر ما داراى چهار فرزند بود، وقتى از او طلاق گرفت شوهر دیگرى کرد و آن شوهر دو فرزند از زن دیگرش داشت. روزى که مادرمان طلاق گرفت پدرمان تمام لوازم زندگى و منزل را به مادرمان بخشید، حالا مادرمان و شوهرش مرده‏اند، پسران آن مرد آمده‌‏اند و مى‌‏‌گویند ما از منزل و لوازم منزل سهم مى‏بریم (لوازم منزل در مدّت سى سال زندگى نو و کهنه شده‌‌‏اند و سند منزل نیز به اسم مادرمان است) آیا این دو نفر در این اموال و منزل حقّى دارند یا نه؟ از شما تقاضا مى‌‏کنیم این مسأله را براى ما روشن کنید؟

پاسخ :
فرزندان شوهر مادر شما که از مادر شما نیستند از ترکه مادر شما ارث نمى‏‌برند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص429