پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

فرزندم در حالى که دانشجو بوده به واسطه تصادف کشته شده و از او طفل صغیرى باقى مانده، ماترکش منحصرا یک باب خانه و یک دستگاه ماشین ژیان مى‌‌‌‏‌باشد، و خانه هم رهن بانکى مى‌‌‌‏‌باشد. خانم پسر متوفّى هم کارمند آموزش و پرورش و حقوق بگیر است، مهریه وى سیصد سکه طلا به ارزش یکصد هزار تومان بر ذمّه پسرم باقى است. حال خانم مذکور از من که ولىّ قهرى صغیر هستم سیصد سکه طلا به ارزش امروز یک میلیون و پنجاه هزار تومان مطالبه مى‏‌نماید که تمام ما ترک متوفّى جواب آن را نمى‌‌‏دهد، و براى صغیر دیگر چیزى نمى‌‏ماند. آیا مهر او را به ارزش امروز بدهم یا ارزشى که در مهرنامه تعیین گردیده است؟ توضیح آن‌که قیمت ماشین ژیان باقى مانده از متوفّى معادل قروض متفرّقه او مى‌‌‌‏‌باشد.

پاسخ :
اگر متعارفى در بین هست باید به همان متعارف عمل شود، و در صورتى که متعارفى نیست بنابر احتیاط مصالحه نمایند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص441