پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

این جانب و برادرم داراى دو دانگ از شش دانگ یک باب خانه (که از پدرم به ارث رسیده بود) شدیم، زمانى که خانه تقسیم گردید مادر بزرگ پدریمان قیم ما شد؛ در آن موقع ما دو طفل سه و چهارساله بودیم بعد من به عمویم وکالت دادم که نیم دانگ آن خانه را مهر همسر من کند ولى آنطور که همه شاهدان مى‌‏‌گویند اشتباه تحریرى شده -یا طور دیگرى که من نمى‌‏دانم- از دو دانگ خانه یک و نیم دانگ به نام برادرم و نیم دانگ آن به نام همسرم به ثبت رسیده و به این صورت نیم دانگ از سهم من به برادرم داده شده است. من به محضر و اداره ثبت مراجعه کرده‌‏‌ام آنان مى‌‏‌گویند چون این مطلب به ثبت رسیده دیگر قابل برگشت نیست؛ در صورتى که وکیل امانتدار مى‌‌‌‏‌باشد و مال خودش نبوده که بخواهد به دیگرى کم یا بیشتر بدهد. خواهشمند است در این مورد مرا راهنمایى نمایید؟

پاسخ :
اشتباه در کتابت و سند ثبتى موجب زوال حقّ و ملک از مالک شرعى نمى‌‌‏شود، و هر یک از ورثه حقّ دارند سهم الارث خود را از ترکه مطالبه نمایند، و چنانچه اشتباهى شده باشد باید رفع گردد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص443