پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

زیدى از دنیا رفته و در وصیت‌نامه‏اش چنین نوشته: «و مهریه عیال موصى را از کلّ ترکه اداء نمایند و سهم عیال را از کلّ ترکه از منقول و غیر منقول بدهند، مطابق فتواى حضرت آیت اللّه بروجردى» آیا آنچه از این عبارت وصیت‌نامه استظهار مى‌‏شود این است که موصى وصیت خاصّى کرده و ربع کلّ مال را باید به عیال او داد، و یا این که به قرینه انضمام به فتواى آقاى بروجردى، مطابق فتواى ایشان باید 4/ 1 از قیمت هوایى منزل را به او داد؟ ضمنا لازم به تذکر است که عیال نام برده فرزند نداشته است.

پاسخ :
باید در «ربع» که سهم عیال است مطابق قانون ارث عمل شود، و وصیت در این جهت اثر ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص444