پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

هرگاه در پا و یا دست انسان از دو محلّ جداگانه استخوان بشکند، آیا شکستگى یکى به حساب مى‌‌‏آید یا به تعداد هر شکستگى در محله‌اى جداگانه شکستگى دیگرى محسوب مى‌‏شود؟

پاسخ :
اگر شکستگى در عضد و ساعد دست یا ران و ساق پا پیدا شود هر یک جداگانه حساب مى‌‏شود، ولى اگر در هر یک از عضد و ساعد و ران و ساق از دو جا بشکند بیش از یک دیه مقدّر ثابت نیست، و در زائد بر آن نوبت به حکومت‏1 مى‏‌رسد؛ در این مسأله نیز باید احتیاط به مصالحه شود.

پی‌نوشت:
1. يعنى «ارش» يا ما به التفاوت قيمت صحيح و معيب.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص465