پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

شخصى که فاقد گواهینامه است، هنگام رانندگى غیر مجاز، مرتکب قتل مى‌‌‏گردد، در این قتل او نه قصد کشتن کسى را داشته و نه نسبت به عمل ارتکابى قاصد بوده، آیا این قتل خطأى محض است یا شبه عمد؟

پاسخ :
اگر در فرض مزبور تفریط در رانندگى نموده حکم شبه عمد مترتّب است، وگرنه حکم خطاء محض را دارد، و صرف نداشتن گواهینامه موجب صدق عمد یا شبه عمد نیست.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص472