پنجشنبه، 27 مهر 1396

پرسش :

زنى حامله به جنین هفت‏ماهه بود که زیر ماشین رفت، خودش بلافاصله و جنین پس از دو ساعت تلف شده‌‌‏اند. ورثه آنان شوهر و دو فرزند صغیر هشت‏‌ساله و چهارساله مى‌‌‏باشند (غیر از جنین فوت شده) اوّلا آیا بر راننده که قاتل خطأى است دو دیه است یا فقط دیه زن؟ و ثانیا تکلیف دیه‏ جنین که پسر بودن و دختر بودنش معلوم نیست چه مى‌‏شود؟ و ثالثا مقدار این دیه از لحاظ پول کشور چقدر است؟ و رابعا چنین دینى مانند سایر دیون در صورتى مطالبه‏اش جایز است که ولىّ قاتل زائد از مستثنیات دین چیزى داشته باشد یا نه؟

پاسخ :
باید اضافه بر دیه زن دیه جنین هم داده شود. و اگر پسر بودن و دختر بودن جنین مشتبه است باید نصف مجموع دیه پسر و دختر را بدهند و تعیین قیمت آن با عرف بازار است. و از جهت مستثنیات دین حکم سایر دیون را دارد، و دیه قتل خطأى بر عاقله است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص473