جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

1- دیه سقط جنین باید به چه کسى پرداخت شود؟ با توجّه به این‌که جنین مورد بحث داراى خواهر و پدر بزرگ و مادر بزرگ مى‌‌‌‏‌باشد، و در سقط جنین (که عمدى بوده است) پدر و مادر جنین هر دو مشترکا اقدام نموده‌‏اند. 2- مبلغ آن براى جنین یک‏ماهه و دوماهه به قیمت امروز چقدر مى‌‏شود با تفکیک هر یک از مرحله‏هاى فوق با پول رائج فعلى. 3- آیا مى‌‏شود از انواع دیه (مثلا نقره یا طلا و یا لباس به دلخواه) یکى را که قیمت آن کمتر است پرداخت؟ و اگر وسع مالى فعلا به هیچ‏کدام از آنها نرسد چه باید کرد. 4- در پرداخت دیه باید قیمت امروز طلا و یا نقره و یا لباس را حساب کرد یا قیمت روزى را که عمل سقط جنین انجام گرفته (مثلا شش یا هفت سال قبل) و اگر طلا و یا نقره قیمت‌هاى متفاوت داشته باشد (مثلا نوعى نقره با قیمت ارزانتر و نوعى نقره با قیمت گرانتر) کدام قیمت را مى‌‌‌‌‏توان اختیار کرد؟

پاسخ :
1- کسى که مباشر سقط بوده از دیه ارث نمى‌‌‏برد.
2- در تعیین مقدار دیه جنین به رساله مراجعه شود.
3- در موارد تخییر مانع ندارد.
4- میزان قیمت روز پرداخت است و قیمت عادله سکه متعارف میزان است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص479