جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

یکى از شیعیان ایرانى مقیم یکى از کشورهاى خارج طىّ نامه‌‏اى که براى این اداره ارسال داشته عنوان کرده است: سالهاى متمادى است در آنجا مغازه‏اى به اجاره ایشان بوده و اخیرا صاحب مغازه (که فردى زرتشتى و ایرانىّ الاصل مى‌‌‌‏‌باشد) فوت نموده و ورثه‏اى از خود بجا نگذاشته است؛ با توجّه به این‌که در آن کشور انجمن زرتشتیان وجود دارد، آیا ایشان شرعا مى‌‌‌‌‌‏تواند اجاره خود را به انجمن مذکور یا انجمن‌هاى مشابه پرداخت نماید؟ در غیر این صورت تکلیف ایشان چیست؟

پاسخ :
ر فرض تحقیق و نبود وارث شرعى امر مغازه مربوط به امام و نائب او است، و باید فعلا مال الاجاره عادلانه آن را به حاکم شرع بپردازد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص481