جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

در تحریر الوسیله با ترجمه، جلد 4، صفحه 426، کتاب الدیات «المقصد الثالث» مسأله 10 آمده است که: «من لا ولىّ له فالحاکم ولیه فى هذا الزّمان» اوّلا آیا مراد از حاکم، ولی امر است یا قاضى؟ و ثانیا مصرف دیه چیست؟ آیا لازم است که به ولی امر پرداخت شود و یا پرداخت به دولت اسلامى کافى است؟

پاسخ :
مراد ولىّ امر است، و دیه نیز نظیر سایر موارد ارث من لا وارث له به ولىّ امر مى‏‌رسد. و اگر وارثى هست باید به او داده شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص482