جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

در صورتى که دولت اسلامى (با توجّه به قوانین گوناگون اسلامى از قبیل منع احتکار، منع ربا، وجوب خمس، زکات و ...) مشاهده نمود در دست شخص یا گروهى تکاثر ثروت است، و یا با تغییر نظام حکومتى از غیر اسلامى به اسلام به چنین شخص یا گروهى برخورد کرد، آیا مى‌‌‌‌‌‏تواند پس از یک دوره ارشادى به زور و بدون رضایت صاحب یا صاحبان آنها ثروتش را تعدیل نماید؟

پاسخ :
مالکیت در اسلام محترم است، و در بعض موارد چنانچه صلاح اسلام و مسلمین اقتضا کند «ولىّ امر» مى‌‌‌‌‌‏تواند مطابق مصلحت عمل نماید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص482