جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

در مناطق مختلف فارس و غیر آن عده‌‏‌اى به زمین‌هاى یکدیگر هجوم برده و به این موضوع استناد مى‌‌‏کنند که حضرت عالى زمین را ملک هیچ کس نمى‌‏دانید، و یا مالکیت زمین را بکلّى لغو فرموده‌‏‌اید! خواهشمند است نظر مبارک خود را در این باره بیان فرمایید؟

پاسخ :
ملکیت در اسلام محترم است، و این جانب الغاء ملکیت کسى را نکرده‌‏ام، و اگر از زمین‌هاى اصلاحات ارضى است رسیدگى به آنها موکول است به محاکم صالحه، بلى زمین‌هاى موات ملک کسى نیست، و احیاء آن با شرایط مقرّره موجب ملکیت احیاءکننده است، و معامله روى زمین موات باطل است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص552