جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

آب ناودان کسى به باغ شخصى دیگر مى‏‌ریزد (صاحب ناودان هیچ حقّى از آن باغ ندارد، ولى مدّت زیادى است که آب ناودان به باغ مزبور مى‌‏ریزد) صاحب باغ مى‌‏گوید تا به حال براى رضاى خدا اجازه داده بودم و فعلا به خاطر ضرر آب ناودان راضى نیستم. در این صورت تکلیف چیست؟

پاسخ :
اگر صاحب ناودان حقّى بر ریخته شدن آب در باغ ندارد و فقط با اجازه مالک باغ بوده مالک باغ مى‌‌‌‌‌‏تواند اجازه خود را لغو و از ریختن آب ناودان در باغ جلوگیرى کند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص602