جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

در کنار قناتى افراد متفرّقه چاه‌هاى برقى و غیر برقى حفر نموده‏‌اند، در نتیجه به قنات ضرر مى‌‏رساند و بیم خشک شدن مى‌‏‌باشد، آیا این عمل جایز است یا خیر؟

پاسخ :
اگر چاه موجب نقص آب قنات شود از جهت این‌که آب قنات را بعد از وارد شدن در قنات جذب کند حفر آن چاه جایز نیست، ولى اگر آب قبل از رسیدن به قنات در چاه جمع شود و چاه مانع از رسیدن آب به قنات گردد مانع ندارد، و تشخیص با اهل خبره است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص608