جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

در صورتی که میت به طور غیر طبیعی زنده شود - مثلاً با دعا یا تصرّف ولایی یا رجعت - یا مواردی که زن باید در عدّه‌ی وفات باشد - مانند مرتد شدن زوج یا طلاق حاکم در زوج مفقود الاثر - بعد از رفع مانع (توبه و رجوع از ارتداد، عودت زوج مفقود الاثر)، حکم رجوع زوج را شرعاً بیان نمایید. آیا فرقی بین موارد فوق هست؟

پاسخ :
بعد از تحقّق موت، همسرش نیست تا به رجوع حلال شود و در صورت دوّم (ارتداد) هم حق رجوع ندارد و در صورت سوم (مفقود شدن شوهر) اگر شوهر در عدّه آمد، حق رجوع دارد و اگر بعد از انقضای عدّه آمد، حقّی ندارد؛ اگر چه هنوز شوهر اختیار نکرده باشد و اللَّه العالم.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.