شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

برخی از حرفه‌ها هم چون کارگردانی، نقد فیلم، کنترل سایت‌ها و کنترل فیلم‌های وارداتی و … مستلزم دیدن فیلم‌های مستهجن است - که مشتمل اعمال خلاف اخلاق است، در صورتی که خوف ریبه و وقوع در فساد برای چنین کسانی نباشد، دیدن این گونه فیلم‌ها و درآمد حاصل از چنین شغل‌هایی چه حکمی دارد؟

پاسخ :
از حیث حکم و شرط آن تفاوتی با دیگران ندارند و حرمت درآمد در صورتیست که مزد در قبال کار حرام باشد، نه این که هم زمان با کار عقلایی حلال، نظر به ریبه هم مثلاً بنماید که موجب حرام بودن مزد نمی‌شود.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.