شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

اگر مقداری طلا و زیورآلات را شوهر برای زن خریداری کرده باشد، در حالی که حساب سال ندارد و خمس آنها را نیز نمی‌دهد. آیا بر زن واجب است خمس آنها را بدهد؟

پاسخ :
اگر زاید بر شأن او نباشد خمس ندارد، مگر این که علم داشته باشد که شوهر آنها را به ذمّه نخریده؛ بلکه با مالی که قبلاً خمس به آن تَعَلُّق گرفته بوده است معاوضه کرده است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.