شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

کسی که فوت کرده و عمداً خمس نمی‌داده است. آیا ورثه نسبت به پرداخت خمس اموال وی وظیفه دارند؟

پاسخ :
باید ورثه، خمس اموال او را بدهند، چه عین مال موجود باشد یا خمس به ذمّه‌اش آمده باشد. اگر چه در معاملات خود او در زمان حیات، حتی هبه اش بعید نیست که خمس بر طرف معامله‌اش واجب نباشد، مانند معاملات با مستحل خمس.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.