شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

مستأجری که از پرداختن وجه اجاره به صاحب خانه امتناع می‌ورزد و اظهار فقر می‌نماید، اگر در بررسی معلوم شود که توانایی پرداخت ندارد، اکنون هم فوت شده است، آیا صاحب ملک می‌تواند بدهی او را از واجبات شرعیه خود در سال‌های آینده محاسبه نماید و ذمّه مستأجر به این وسیله آزاد گردد، در حالی که دسترسی به ورّاث ایشان هم نداشته باشد؟

پاسخ :
اگر احتمال دهد که ورثه از مال میت، وفای دین را داشته باشند و این کار را می‌کنند، از ورثه تفحّص کند.
اگر مأیوس شد، می‌تواند احتساب کند و میت را بریء الذمّه نماید تا تمام بدهکاری او تسویه شود.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.