شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

این جانب از یکی از شرکت‌های دولتی که فروشنده قطعات ماشین آلات سنگین است، طی چند فقره خرید، اجناسی را خریداری نمودم که طبق آیین نامه‌ی شرکت آن اجناس فقط به دارندگان ماشین آلات فوق فروخته می‌شود. [البتّه همین قطعات تا سال قبل این خرید به طور آزاد فروخته می‌شده است ] سپس قطعات خریداری شده را به قیمت بالاتری فروختم. آن موقع این معامله را برای خود توجیه نموده بودم ولی حالا به نظرم درست نمی‌آید. خمس مبلغ اولیه خرید را داده بودم و پول اولیه پاک بوده است. در مراجعه به روحانی محل ایشان فرمودند پول اوّلیه را کنار گذاشته و بقیه‌ای مال را تخمیس نمایم. حال جهت اطمینان خواهشمندم این جانب را برای تطهیر مال راهنمایی فرمایید؟

پاسخ :
اگر معامله صحیح بوده و از آن سودی برده‌اید، به سود آن در زاید بر مؤونه خمس متَعَلُّق است. (برای روشن شدن حساب به وکیل این جانب در وجوه شرعیه مراجعه شود.)

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.