يکشنبه، 28 آبان 1396

پرسش :

1) اگر بیمارِ خانمی که جانش در خطر است، به تنها پزشک مرد روستای دورافتاده مراجعه کند، آیا این پزشک مجاز است هر گونه معاینه‌ی ضروری را در مورد بیمار انجام دهد؟ 2) در فرض فوق اگر جان بیمار در خطر نباشد، بلکه بیماری خفیف یا متوسط وجود داشته باشد، آیا بیمارِ خانم حتماً باید به پزشک خانم در شهر مراجعه کند و یا در همان جا پزشک مرد مجاز است با انجام معاینات ضروری، اقدام به تشخیص و درمان نماید؟

پاسخ :
ج 1. اگر مریض به پزشک هم جنس (زن) دسترسی ندارد، می‌تواند.

ج 2. با پیدا نشدن پزشک هم جنس، فرقی نمی‌کند جانش در خطر باشد یا صحّتش در خطر باشد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.