سه‌شنبه، 30 آبان 1396

پرسش :

اگر به کارخانه برنج کوبی مقداری برنج جهت پاک کردن داده شود و کارخانه در ازای دستمزد خود مقداری برنج پاک کرده از برنج‌های تحویلی بردارد، ربا محسوب می‌شود؟ اگر به شالی کار مقدار کمتری از برنج پاک شده خود را تحویل دهد، چه حکمی دارد؟

پاسخ :
اگر معاوضه نیست، بلکه همان برنج است و جز عنوان مزد چیزی نیست، ربا نمی‌باشد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.