شنبه، 9 دی 1396

پرسش :

1) کدام موسیقی حرام است و آیا گوش دادن به آن برای رفع خستگی ناشی از کار یا افسردگی و مانند آن اشکال دارد؟ 2) رقص و آواز در مجالس عروسی که زن‌ها و مردها جدا باشند، آیا اشکال دارد؟

پاسخ :
1) آنچه مطرب است، از حیث غنای حرام است و از حیث لهو با آلات موسیقی، پس مطلقاً حرام است و اگر استعمال آنها در غیر لهو باشد، بنا بر احتیاط جایز نیست.
2). رقص خلاف احتیاط است، آواز هم به غنا و غیر غنا منقسم می‌شود که در صورت غنایی بودن حرام می‌باشد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.