يکشنبه، 10 دی 1396

پرسش :

خانمی خانه دار هستم، قبل از ازدواج با شوهرم به مرد دیگری علاقه‌مند بودم، ولی مرا با تهدید به ازدواج با این مرد که شوهرم هست وادار کردند و چون راه به جایی نمی‌بردم، لاجرم زمان عقد هنگامی که عاقد از من وکالت می‌گرفت، در قلبم نیت همان نامزد اوّلی را کردم و در ظاهر بله به دوّمی به حساب آمد. حال نمی‌دانم وضعیت زندگی و بچه‌های من چگونه است؟

پاسخ :
شما اگر بعد از عقد هم به عقدی که واقع شده رضایت داده باشید، به طوری که نیت مذکور خطوری بیش نبوده، ازدواج بین شما و شوهرتان نافذ و تمام است. اما اگر توریه کرده و اساساً عقد بدون قصد واقع شده باشد، عقد شما اشکال دارد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.