يکشنبه، 10 دی 1396

پرسش :

1) تزویج دختر بالغه‌ی رشیده به اجبار به صورتی که قطعاً راضی نیست، چه حکمی دارد؟ آیا پدر شرعاً می‌تواند چنین کاری کند؟ 2) در فرض فوق اگر زوجه بعد از چند سال به این ازدواج راضی شود، چه حکمی دارد؟ 3) در فرض فوق حکم فرزندانی که از این ازدواج پیدا شده‌اند چیست؟

پاسخ :
ج 1) پدر نمی‌تواند و دختر باید عقد را اجازه کند.

ج 2) اگر طیب خاطر منظور است، آن شرط صحت نیست؛ بلکه اگر در این حد راضی بوده که روابط زناشویی ایشان شرعی باشد، همان برای اجازه‌ی عقد کافی است.

ج 3) با فرض مزبور مثل سایرین هستند.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.