دوشنبه، 11 دی 1396

پرسش :

حکم سقط جنین را در صورت‌های زیر بیان فرمایید: 1) سقط جنین پیش از ولوج روح و یا سقط جنین پس از ولوج روح، در صورتی که بقای جنین در رحم مادر، باعث فوت وی شود. 2) مادر مبتلا به بیماری مانند سرطان رحم است که برای درمان، احتیاج به دادن اشعه می‌باشد و حفظ جان مادر، متوقّف بر آن است. 3) اگر امر دایر شود بین موت مادر یا حمل.

پاسخ :
در تمامی موارد مذکور، جایز است؛ ولی در تمام این موارد اگر حفظ جنین از هلاکت پس از سقط ممکن باشد (مانند قرار دادن در رحم دیگری یا لوله آزمایشگاه) حتماً باید جنین هم حفظ شود.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.