دوشنبه، 11 دی 1396

پرسش :

مردی زنی را به این صورت فریب داده که به او گفته من تو را به نکاح دائم خود در می‌آورم، ولی شرط نکاح دائم اینست که اوّل تو را به عقد موقّت درآورم. او را بدون تعیین مهر به عقد موقّت درآورده، با رضایت زن و پس از آن، از او ازاله‌ی بکارت کرده و مبلغی را به او داده و او را رها کرده است. آیا این عقد صحیح است؟ حکم قضیه را بیان فرمایید.

پاسخ :
چون مهر را در عقد موقت تعیین نکرده، آن عقد باطل بوده است.
اگر مرد دانسته این کار را کرده، این وطی از طرف او زنا است، ولی چون زن این را نمی‌دانسته از طرف او وطی به شبهه بوده و در وطی به شبهه چه از طرف زن به تنهایی یا از طرف هر دو باشد، زن استحقاق مهر المثل را دارد و چون ازاله‌ی بکارت شده، استحقاق مهر المثل باکره را دارد و @أرش البکارة هم در همان مهر تداخل می‌کند.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.