دوشنبه، 11 دی 1396

پرسش :

دختری 24 ساله هستم. حدود 6 سال پیش در حالی که باکره بودم، به صیغه موقّت مردی درآمدم و اکنون بعد از 6 سال احتمال 99 درصد می‌دهم که نه مهریه تعیین شده بود و نه مدّت عقد مشخص گردیده بود و اکنون هم هیچ دسترسی به آن مرد ندارم. تکلیف بنده چیست؟ آیا بنده به عقد دائم ایشان درآمده ام یا این که عقد باطل بوده و اکنون می‌توانم ازدواج کنم؟

پاسخ :
اگر عقد دائم بوده و مهر قرار داده نشده، به مهر المثل بر می‌گردد و اگر عقد موقّت بوده و مهر قرار داده نشده، عقد باطل است و اگر عقد موقّت بوده و زمان ذکر نشده، در صورتی که قصد خصوص عقد موقت - به طوری که بر عقد دائم اصلاً راضی نباشد - نشده، به دائم منقلب می‌شود.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.